ACT Wellness

Föreläsningar

Föreläsningar för företag och organisationer för ett hållbart samt förbättrat välbefinnade. Ta del av inspirerande föreläsningar inom hälsa med flera intressanta ämnen som självklart anpassas efter målgruppen och bemöter kundens förväntningar. 

Bland våra föreläsningar finns bland annat hälsoföreläsare som Anna Bennich, Michael Björk samt Anna Wikfalk. Vill ni ha andra förslag på fler duktiga hälsoföreläsare så är ni välkommen att kontakta oss via formuläret nedan. Några exempel på föreläsningar finner du nedan:

Anna Wikfalk - Föreläsningar om mindfulness

Anna Wikfalk är utbildad beteendevetare, har en lång och gedigen utbildning inom mindfulness, självmedkänsla och yoga, driver yoga- och mindfulnesstudion Bara Yoga sen 15 år tillbaka samt är en av medgrundarna till Sveriges mest nedladdade mindfulness app Mindfulness Appen. Hon har även skrivit två böcker om mindful eating och självmedkänsla. Anna lär er hantera stress och hur man skapar fokuserade, nöjda och engagerade medarbetare på arbetsplatsen och i skolan. Mångårig erfarenhet och en omfattande utbildning i ämnet med de främsta mindfulness experterna har gett Anna en gedigen kunskap inom mindfulness, som hon omvandlar till anpassade och praktiska verktyg för kundens specifika situation. Annas unika röst som präglas av lugn, närvaro och värme, gör att åhörarna verkligen tar till sig av budskapet som hon levererar. 

Vad får jag ut av att lyssna på dessa föreläsningar?          

Lärdom och tips om hur man kan ta hand om dig själv bättre, hantera stress, skapa rum i tillvaron för att frigöra kreativitet, innovativa lösningar på problem samt empati. Vilket är mycket svårt när vi har en hög grad av stress och är fast i våra att-göra-listor.

Vem är kunden?

I många fall olika företag som upplever att deras personal är stressad, har ett högt antal sjukskrivningar etc. Alternativt skolor som inser att de behöver något nytt för att hjälpa eleverna att hantera den stress och press som de upplever. 

Annas föreläsningar:      

 • Mindfulness för arbetsplatsen – för anställda och ledare.
 • Mindfulness & självmedkänsla i skolan – för att göra livet i skolan lättare för både pedagoger och elever. 
 • Mindfulnesss & självmedkänsla – I förebyggande syfte mot psykisk ohälsa och sexuella trakasserier.
 • Mindful eating – Att lära sig att äta på ett sätt som är bra för både kropp och sinne med njutning och glädje!
 • Mindfulness & njutning – Här undersöker vi hur mindfulness kan vara en fantastisk hjälp för att njuta av livet inklusive av mat, relationer, pengar och sexualitet. 
Föreläsningar Anna Wikfalk
Föreläsningar Anna Bennich

Anna Bennich - Föreläsningar om stresshantering

Anna Bennich är leg psykolog, leg psykoterapeut och författare. Hon har många års erfarenhet som föreläsare och utbildare inom stress, stresshantering, konflikthantering, ledarskap, relationer, arbetsmiljö och kommunikation. Hon är en mycket uppskattad föreläsare som på ett vardagsnära och ofta humoristiskt sätt beskriver psykologisk kunskap så att det blir begripligt. Hon är ofta konkret och ger i föreläsningarna tips och råd så att man på egen hand kan börja göra små förändringar som ger resultat.

Vad får jag utav att lyssna på dessa föreläsningar?

Du/din personal får konkreta tips och verktyg som kan användas i alla typer av situationer. Anna går även in närmare på många av de vanligaste stressrelaterade frågorna som ofta uppstår på arbetsplatser och vad kan vi göra för att förhindra problemen innan det hunnit gå för långt. Hon ger också flera underhållande exempel från vardagen som alla känner igen sig i.

Vem är kunden?

Företag, organisationer, avdelningar, personal och ledare.

Annas föreläsningar: 

 • Sjukt stressad – En föreläsning med Anna Bennich om stress och hur vi kan hantera en allt hetsigare vardag utan att gå sönder. Anna Bennich beskriver vad för processer som sätts igång inom oss när vi råkar ut för stressrelaterade problem. Du får konkret tips och verktyg som kan användas i alla typer av situationer. Anna går även in närmare på många av de vanligaste stressrelaterade frågorna som ofta uppstår på arbetsplatser och vad kan vi göra för att förhindra problemen innan det hunnit gå för långt. Hon ger också flera underhållande exempel från vardagen som alla känner igen sig i.
 • Skräddarsydd föreläsning – Anna Bennich skräddarsyr en föreläsning utifrån hennes expertis anpassad till era utmaningar och intentioner.

Michael Björk - Föreläsningar om sömn, stresshantering, kost & träning.

Michael Björk är utbildad Holistic Lifestyle Coach, Biosignature Practioner, Dynamisk Neuromuskulär Fascilitering coach, kettlebell och pilates B-Core instruktör, massageterapeuft mm. Under hans 22 år som personlig tränare har han arbetat med allt från norska skidlandslaget inför OS till professionella golfspelare, föreläst åt Nike, varit träningsrådgivare på Mix Megapol, utbildat 100-tals nya personliga tränare och coachat 1000-tals klienter till en starkare kropp och ett friskare liv.

Vad får jag utav att lyssna på dessa föreläsningar?

Du får med dig verktyg för att kunna förbättra din sömn samt konkreta råd för hur du bäst sänker den negativa stressen när du behöver och även hur du långsiktigt kan minska den. Michael går även in på de vanligaste kost- och träningsrelaterade frågorna i sina föreläsningar.  Rekommenderas att ta del av föreläsningarna i två stycken delar efter varandra för att få en sådan bra helhetsbild av det Michael vill förmedla vilket är att uppnå samt bibehålla en god fysisk och psykisk hälsa!

Vem är kunden?

Företag, organisationer, avdelningar, personal och ledare.

Michaels föreläsningar: 

DEL 1 

 • Sömnoptimering – Sömn är en naturlig del av vårt liv och vi får anstränga oss för att rubba den. Vara uppe sent efter solnedgång, äta tätt inpå läggdags, vara mentalt och ibland fysiskt aktiva när grottmänniskan hade lagt sig för länge sedan. Så ser vardagen ut 2022. För Förbättrad prestation fysiskt och psykiskt behöver vi följa dygnsrytmen. Under sömnföreläsningen får du konkreta tips på vad du behöver göra för att sova bättre och vakna betydligt piggare. Hur du byter vanor, riggar omgivningen för bra sömn och varvar ned mentalt. 
 
 • Stresshantering  Stress är bra för fokus, immunförsvar och överlevnad generellt i små korta doser. Det är den långa, ihållande stressen vi själva skapar under olika omständigheter och i olika grad som bryter ned oss. Sakta men säkert. Likt rost som får breda ut sig över lacken på en fin bil. Vad kan vi göra? Vi kan både öka och dämpa stressen nedifrån och upp och uppifrån och ned. Med hjälp av kroppen och bl.a andning såväl som med knoppen och hjärnan styra kroppens respons. Även här får du konkreta råd för hur du bäst sänker den negativa stressen när du behöver och även hur du långsiktigt kan minska den.
 
DEL 2

 • Kost – Kosten är bränslet vi drivs av. Både mängden såväl som oktanen spelar roll för hur vi fungerar och presterar. Tankar vi mer än vi förbrukar rinner det dock inte över utan lagras. Oktanen dvs. fördelningen av makros (protein, kolhydrater och fett) samt näringsämnen och kvaliteten på maten är betydande för hur motorn ska spinna och hur vi ska må. Här går vi igenom vilka olika delar under en dag som kostar energi. Hur olika fördelningar av makros påverkar kroppssammansättningen dvs. muskler och fett. Vad är allra viktigast för vikt- och fettnedgång samt muskelbyggning?
 
 • Träning – Sist, men inte minst har vi träningen. Den fysiska prestationen. Det är inte mycket inom studier och forskning man är överens om, men att mera muskler (till en viss gräns) förlänger både livet och höjer livskvaliteten är man helt ense om. Det är inte bara musklerna i sig utan framförallt livsstilen för att få och behålla musklerna som ger oss alla dessa hälsofördelar. I denna föreläsning får man konkreta tips och råd om hur du bör träna för mera muskler, mindre fett, styrka och uthållighet.
Föreläsningar Miketheoach
Föreläsningar

Ole A. Haslestad - Föreläsningar om självledarskap, motivation & stresshantering

Ole är både föreläsare, författare, entreprenör och hälsoutvecklare. Han har över 20 års erfarenhet av att inspirera människor att må och prestera bättre. Ole har en bred bakgrund och kompetens som ledare, föreläsare och terapeut, och har även gjort resan som entreprenör genom världens största naprapatkejda Naprapatlandslaget. Han har i mer än 20 år jobbat med ledarskapsutbildning och vägledning. 

Vad får jag utav att lyssna på dessa föreläsningar?

Du/din personal får konkreta tips och genomförbara verktyg som kan användas i vardagen. Ole inspirerar och lär ut kunskap för att klara av dem verkliga utmaningarna som man stöter på i arbetslivet samt privatlivet. Ole gör det komplexa förståeligt och hanterbart, så att individen i gruppen kan förbättra sina förutsättningar för att skapa goda tillstånd.

Vem är kunden?

Företag, organisationer, avdelningar, personal och ledare.

Oles föreläsningar: 

 • Självledarskap för att må och prestera bättre–  Alla önskar att må bra och växa på jobbet. Men hur skapar och upprätthåller man en inre motivation? Och vilka grepp kan man göra för att med enkla medel påverka sin energi och hälsa i rätt riktning? Föreläsningen ger konkreta och genomförbara verktyg som stärker självledarskapet.    
 • Skräddarsydd föreläsning – Ole A. Haslestad skräddarsyr en föreläsning utifrån hans expertis anpassad till era utmaningar och intentioner.

Förväntingar och information


 • Vi levererar föreläsningar som är skräddarsydda efter kundens förväntningar samt målgrupp.

 • Tillsammans hittar vi rätt föreläsare och ämne som passar er verksamhet! 

 • Målsättningen med föreläsningarna är att inspirera på individnivå, gruppnivå eller organisationsnivå till förbättrad prestation samt hälsa.

 • Alla föreläsningar är baserade på kunskap och vetenskap.

Boka föreläsning genom att kontakta oss via kontaktformuläret nedan eller maila info@actwellness.se.  
Läs gärna mer om ACT Wellness andra friskvårdstjänster genom att klicka här.