ACT Youth

ACT Youth rörelseaktivitet

ACT Youth är en rörelseaktivitet för skolor skapat av ACT Wellness som erbjuder kunskap, inspiration och motivation inom träning samt hälsa för att öka den fysiska aktiviteten hos unga. Vi vill göra dem yngre medvetna om träningens alla positiva fördelar, både fysiskt, psykiskt och socialt genom ett styrketräningsprojekt i skolan.    

Hur går vi tillväga?

Vi vill uppmuntra ungdomar till ett aktivt liv genom praktiska övningar samt teoretiska föreläsningar inom träning och hälsa. Projektet består av praktiska övningar och teoretiska föreläsningar för elever i åk 7-9 samt gymnasiet. Med mätbara verktyg, nulägesanalys och uppföljning, är vår målsättning att motivera samt inspirera eleverna till regelbunden fysisk aktivitet genom att göra dem unga medvetna om styrketräningens fördelar fysiskt, psykiskt och socialt. Vi vill uppmuntra, förbereda och erbjuda eleverna en variant av träning utöver det som redan erbjuds i ämnet Idrott och hälsa. Vi förstår och ser vikten av att lära ut rätt tekniker samt tankesätt kring styrketräningens basövningar så som knäböj, marklyft och bänkpress. Även tankesätt och fördomar om styrketräning generellt.

  • Eleverna blir utbildade inom styrkelyften av pedagogiska tränare som är licensierade inom träning och hälsa.

  • Eleverna får ta del av inspirerande föreläsningar inom träning, kost och hälsa.

  • Eleverna blir erbjudna skräddarsydda nybörjarprogram. 

  • Eleverna kommer kunna ta del av Stockholm Stads aktiviteter som erbjuds på stadens gym- och simhallar under och efter rörelseaktiviteten. För mer information se https://motionera.stockholm/barnunga 

Fördelar av ACT Youth rörelseaktivitet

  • Förbättrar den allmänna hälsan för dem yngre fysiskt, psykiskt och socialt.

  • Forskning visar att människors kognitiva förmåga och produktivitet ökar genom fysisk aktivitet.

  • Förbättrad självkänsla, självinsikt och självförtroende vilket är väldigt viktigt för yngre åldrar.

  • Att träna tillsammans skapar samt förbättrar gemenskapen.  

  • Skolor som bryr sig om sina elever blir mer populära och en aktiv skolmiljö är roligare att vara på.

Alla dessa fördelar leder till en friskare och produktivare elev, vilket kommer resultera i en förbättrad skolprestation samt en hälsosammare skolmiljö. Genom att främja dem båda två och både skapa en skolmiljö som är hälsofrämjande samt elever som mår bra så frodas individen, men också skolan.

Vill ni veta mer om hur vi kan hjälpa er skola med träning och hälsa? Kontakta oss genom att fylla i formuläret nedan eller maila info@actwellness.se.

Läs mer om ACT Wellness andra friskvårdstjänster genom att klicka här.